"Making off" del projecte "Viu l'11 de setembre a Twitter" del 324.cat

[postlink]http://histotube.blogspot.com/2011/09/making-off-del-projecte-viu-l11-de.html[/postlink]http://www.youtube.com/watch?v=5ldYnruVVzwendofvid
[starttext]
Què haurien piulat Rafael Casanova, el Duc de Berwick o les ciutadans de Barcelona si l'11 de setembre de 1714 hagués existit twitter? Ja fa uns dies, el portal 324.cat ha iniciat un projecte de reconstrucció històrica en aquesta xarxa social gestat a través d'una rigorosa tasca de documentació per part de diversos historiadors entre els quals trobem en Dani Cortijo, un dels creadors del nostre portal HistoTube.cat. Aprofitant l'ocasió, durant aquests dies us oferirem algunes dels vídeos d'aquest projecte tan engrescador. Ara mateix ja podeu consultar l'especial a la pàgina del 324.cat o bé seguir la llista de personatges al twitter del portal. Estigueu atents perquè aquest 11 de setembre la història es podrà trobar en temps real als nostres mòbils i ordinadors!
[endtext]

5 comentarios:

El veí de dalt ha dit...

Interessant iniciativa. A veure què en surt...

Pep ha dit...

Excel·lent forma de democratitzar la història i fer-la participativa a tot un public generalitzat. Fugint del academicisme que tan mal fa a la sàvia ciència de la Historia. Felicitats per la iniciativa!

Anònim ha dit...

Dani, has tingut una gran idea!
Ficaré aquest twitter als meus alumnes de la llicenciatura d'Història, juntament amb els vídeos i altres. Serà un complement a la necessària memorització de temaris, suposo que se'ls hi quedarà més al cap.

Xavi.

Anònim ha dit...

Felicitats,
Ha estat collonut!!, emocionant, ho vam passar tots en gran. Amb la gran originalitat del vostre projecte, que té una vitalitat i força creativa bastant rara a Catalunya en iniciatives de gestió cultural i recerca. La gran fidelitat als fets que heu demostrat en tot moment, la broma freqüent i els ginys -necessaris en tot treball fet per gent de la nostra cultura llatina-, fins i tot el bon sentit democràtic propi de la història que s'investiga ara mateix a Europa.

Només he trobat a faltar que us arrisquéssiu un poc en l'ús del català, que haguéssiu assajat un català mixtura de l'actual i del català del XVIII, fins i tot amb els castellanismes pertinents, i el català del poble, tan diferent, amb els seus gitanismes, les dites populars i sensuals, els acudits i tota la seva vida vigorosa i la seva duresa...Però bé, molt bé tot. Ho passaré als nanos de la llicenciatura, clar, i que memoritzin fet per fet, paraula per paraula i cara per cara, hahahaha!!. Xavier, professor UAB

Anònim ha dit...

Molt bona forma de representar l'onze de setembre... VISCA CATALUNYA!

Publica un comentari a l'entrada