Un passeig per Barcino

[postlink]http://histotube.blogspot.com/2010/11/un-passeig-per-barcino.html[/postlink]http://www.youtube.com/watch?v=x8a2CDgcjpkendofvid
[starttext]
Passeig virtual per la Barcino romana realitzat per l'Institut Municipal d'Història
[endtext]

20 comentarios:

Dani ha dit...

No és per res però aquest video és genial!
La única cosa que crec que falla és que el temple d'August per exemple, el posen sense cap tipus de colors quan se sap que era policromat.
Us recomano una eina realitzada per Eloi Biosca que permet veure el temple en 3D i on es dónen detalls de la mena de colors amb els que deuria estar pintat el temple. Si algú ho utilitza per donar classe ja veurà que els alumnes al·lucinen si no és que ja ho han fet amb aquest audiovisual. Aqui us deixo l'enllaç:

http://altresbarcelones.blogspot.com/2009/01/barcino-en-3d.html

Anònim ha dit...

me parece estupendo

Anònim ha dit...

Felicitats per el vostre nou projecte. Que tingue molt exit.

Anònim ha dit...

felicidades por el blog.

Rafel ha dit...

Em serà molt útil quan fem la visita a la Barcino romana.

Enhorabona!!!

Anònim ha dit...

Es una nova manera d´estudiar molt mes visual i auditiva. Enhorabona.

HistoJove ha dit...

Us felicitem per aquesta aportació a la Història. Nosaltres tot just estem encetant un nou projecte similar al vostre i ens agrada moltíssim que existeixi aquesta pàgina. Anims i molta sort! Si voleu podeu visitar el nostre blog (www.histojove.blogspot.com)... No es pot comparar amb el vostre ja que la feina que heu fet es extraordinaria però pensem que tenim idees similars.

Felicitats de nou!

Anònim ha dit...

Amics d'Histotube, d'Altres Barcelones i d'HistoJove:

Coneixeu aquest projecte d'un col·lectiu d'historiadors?:
http://www.fenthistoria.org/index.html

I aquest altre?:
http://www.historiacritica.org/

I aquest?:
http://laciutatinvisible.coop/arees-de-treball/la-ciutat-invisible-edicions/

Segur que no...I segur que ells tampoc us coneixen directament a vosaltres, no?

Em sembla evident que a Catalunya en el món de la cultura ja no podem treballar separats i en oposició, en capelletes, dividits per les idees però en relitat pels personalismes, en grups petits i de forma sectària, mirant malament i amb enveja i amb por i amb recel i amb sentiment de superioritat falsa als altres que són com nosaltres perquè "nos puedan quitar las lentejas" (o les subvencionetes), doncs això queda claríssim que ha fracassat rotundament sempre, i sinó mireu lo rebé que s'ho han muntat els nostres predecessors o "pares" (hohoho) historiadors i divulgadors de la història, si són una "pobre" gent... Sobretot en el món de la cultura i molt particularment en la història hem de fer coses plegats: COOPERACIÓ i no COMPETICIÓ, és el futur del país el que està en joc. PERE

Jordi Bonvehí ha dit...

Moltes gràcies per aquests links, Pere. Ens els mirarem detalladament. Una salutació cordial, JORDI

Anònim ha dit...

L'enhorabona per aquest projecte tan interessant. Si se'm permet una observació crec que podria estar bé posar títols a les estructures arquitectòniques del recorregut de les recreacions ideals que feu, per saber exactament a quina estructura es refereix. Hi ha casos que és evident, però d'altres no tant.
Salutacions

Anònim ha dit...

Nois, bé per vosaltres!, teniu present que ompliu una extranya mancança a les universitats catalanes: la recerca i divulgació en "història local". Suposo que la història local acaba sent massa social i reivindicativa, fins i tot potser perillosa per altres projectes, i no serveix pel principal objectiu que té la recerca històrica a Catalunya, per la creació d'una història nacional catalana.

Dani ha dit...

Hola Pere,

Dels enllaços que ens has passat, l'únic que desconeixia era el d'història crítica. Tant amb gent de fent història com amb gent de la ciutat invisible hi ha vies de contacte i fins i tot amistats personals i en alguns casos hi ha hagut col·laboracions. Crec que cap projecte està trepitjant als altres ni tenim precisament vocació d'atomització. Precisament hem obert aquest portal perquè no n'exisitia cap dedicat a aquesta temàtica en aquesta llengua.
Tenint en compte que no rebem ni un duro de subvenció i perque no sóm nosaltres els qui: de forma sectària, mirant malament i amb enveja i amb por i amb recel i amb sentiment de superioritat falsa als altres que són com nosaltres perquè "nos puedan quitar las lentejas" ens interessa més que a ningú unir esforços.
Espero que tú no pensis de la manera que has descrit. La critica destructiva no porta a res.

Dani ha dit...

Anònim que parla després d'en Jordi:
Com ja expliquem a la presentació d'histotube, en aquest portal no posem material propi si no que ens limitem a difondre el que ja hi ha fet, potenciant els canals de youtube de les persones que es dediquen a penjar materials d'aquesta temàtica.
Els vídeos no els hem fet nosaltres, els responsables surten citats als crèdits o als comentaris. Ja ens agradaria a nosaltres saber fer aquests vídeos!
De fet un dels comentaris en una de les reproduccions 3d és d'una de les noies que va treballar-hi.

Anònim ha dit...

Gràcies per l'aclariment, ja que m'havia passat per alt. De tota manera, continuo pensant que els rètols per tot el recorregut millorarien el material. Bé, en qualsevol cas és força interessant i gràcies per la resposta.

Eulàlia Lorés Otzet ha dit...

Molt bona recreació! Ara, la zona de tallers.

Anònim ha dit...

És magnífic poder gaudir d'un bloc d'aquestes característiques. Endavant! Encara hi ha molt material per classificar.

Bereshit: http://enarchenhologos.blogspot.com

Anònim ha dit...

Dani, ???, eiii, no t'enfadis que no us he deixat malament en cap moment!, llegeix atentament les meves paraules i ho veuràs, ans al contrari: us encoratjo perquè seguiu com fins ara batallant i creant coses noves i maques com aquestes. No obstant estaràs d'acord amb mí que l'atomització i l'individualisme en els treballs d'història avui dia és totalment insostenible, que només porta a continuar malvivint o dedicant-nos finalment a altres treballs allunyats de la història, que no podem repetir les pífies brutals de les anteriors generacions i hem d'anar caminant amb pas lent i segur cap a fer coses realment potents, originals, ambicioses i sobretot imaginatives, a encetar exposicions guapes, congressos, recerques, llibres a acabar fent un col·legi professional d'historiadors... Pere

Miquel Pucurull ha dit...

(He esborrat l'entrada anterior perquè el text no havia sortit bé)

L'enhorabona més efusiva als que feu aquest portal.

Com es diu ara, és una passada.

AGUS III REGIS D'ESPLUGUES ha dit...

YA ERA HORA QUE EL TUBE SIRVIERA PARA ALGO MÁS QUE SIMPLE PASATIEMPOS DE LA GENTE QUE NO QUIERA NADA MÁS. SIMPLEMENTE HACÍA FALTA UNA HERRAMIENTA COMO ESTE "HISTO TUBE". CONTINUAD POR AQUÍ. ESTE ES EL ÚNICO CAMINO PARA CONOCERNOS MEJOR.
FELICITATS

Anònim ha dit...

Som alumnes de 1er.A d'ESO de L'ESCORIAL de Vic, ens ha agadat molt el vídeo de Barcino. El temple Romà l'hem mirat detingudament hi hem vist les característiques d'un temple. També les d'una ciutat i cases Romanes.
Moltes gràcies

Publica un comentari a l'entrada