La Roma Imperial renascuda

[postlink]http://histotube.blogspot.com/2011/07/la-roma-imperial-renascuda.html[/postlink]http://www.youtube.com/watch?v=pHinQD3GAIoendofvid
[starttext]
Reconstrucció en 3D de la Roma Imperial, realitzada pel projecte Rome Reborn de la Universitat de Virginia.
[endtext]

2 comentarios:

Pep ha dit...

M'ha encantat aquest vídeo, les universitats nord-americanes si aposten per les humanitats, des de una vesant més empresarial, no les abandonen com fem aqui.

Anònim ha dit...

Sí Pep, el problema és que a EUA i a Europa els governs dediquen i han dedicat sempre molts més diners, més atenció, més interès, més passió -i també molt menys "control ideològic", que aquí és brutal, fins el punt que sembla totalitarista, o sigui feixista o estalinista- més ànima i il·lusió per promoure les Humanitats i les Ciències Socials, infinitament més que a Catalunya; però no tan sols des de la vessant empresarial, sinó molt més, fins i tot moltíssim més des de la vessant científica i erudita. Ho sento, però l'assumpte està així, i tot el que dic ara és del tot inqüestionable -o sigui que si us plau callin els gestors públics de la cultura si volen dir que no-, i demostrable amb dades contrastades.

Però no tota la culpa la tenen la Generalitat i els governs locals. Encara que són qui en tenen més culpa, clar. A altres països les empreses privades dediquen molt més diners i esforç a finançar la cultura, tenen un altre tarannà més social i més responsable amb el seu país, el de col·laborar amb la societat!!, doncs a la fi i a la cap treballen per a ella, i saben que no només es tracta de guanyar "pasta gansa rápida" com aquí.

JOAN (doctorat història UB)

Publica un comentari a l'entrada