La política pràctica. Cerdà i la Diputació de Barcelona

[postlink]http://histotube.blogspot.com/2010/12/la-politica-practica-cerda-i-la_17.html[/postlink]http://www.youtube.com/watch?v=kkEMZ6HHBpEendofvid
[starttext]
Document realitzat per la Diputació de Barcelona que repassa la tasca duta a terme per diferents municipis d'aquesta àrea.
[endtext]

7 comentarios:

Dani ha dit...

Ildefons Cerdà va ser molt més que "L'home que va fer l'Eixample". Si voleu saber més sobre ell, a part de mirar aquest documental també podeu anar al web anycerda.otg, on s'allotja tot un arxiu amb materials sobre el tema. Molt interessant! Us ho recomano!

Dani ha dit...

.org volia dir, perdoneu!

Anònim ha dit...

Dani, molt bé el documental!, una bestialitat, l'heu realitzat vosaltres? PERE

Dani ha dit...

De moment encara no hem penjat cap video fet per nosaltres... Ja ens agradaria saber fer aquestes coses!

Anònim ha dit...

"Ja ens agradaria saber fer aquestes coses!". Dani, els historiadors no fa falta que fem flipades tecnòfiles xupiguays com aquestes, si pensem en fer documentals... Ep, la diferència principal respecte un tècnic en audiovisuals és que nosaltres tenim i coneixem molt bé les fonts primàries de la història i el seu ús, les gaudim i vivim com ningú, sabem exactament què podem utilitzar per a parlar de cada situació diversa del passat. Coneixem més bé que ningú el passat, la vida quotidiana al carrer, coneixem més que cap altri tots els detallets de la vida i el pàlpit de les persones, les cosmovisions de la gent d'altres èpoques... Tenim molts de nosaltres un munt de coneixements i reflexions importants sobre el passat, coneixem bé els condicionants amb què vivien els nostres avantpassats, per derivació també coneixem mil historietes, anècdotes o relats amb rostres, sabors, olors, carn i ossos, tot dins el cap!, sentim i evoquem amb molta força quan pensem en altres èpoques, tenim imaginació!. Un historiador que conegui localitzacions, que coneixi els racons del seu entorn immediat bé, que conegui molt bé com es viu ara isigui capaç de comparar amb rigor i profunditat, i que coneixi el màxim possbletots aquests detalls de la vida pretèrita pot fer un documental molt interessant si es posa...Els que han fet coses més interessants en plan film històric no són experts en audiovisuals o documentalistes, no són tècnics!!, són pensadors o artistes, gent com en Lluís Galter o Albert Serra, us recomano "Honor de cavalleria".

Joan ha dit...

Com més disciplines toquis millor, creu-me amb mi aquesta 'noblesa de la història' que defens no em val, perquè si et vols guanyar la vida honradament amb la història, fora del món docent de l'administració, ja pots anar tirar un currículum al Decatlhon!

Detecto una critica a un projecte agradable i renovador... si vols per història per rates de biblioteques tu mateix... però histotube a mi em convenç.

Anònim ha dit...

Joan, jo defenso la "noblesa de la història"?, hahahahaha!, en quina frase ho veus?, ei, llegeix millor el que explico. I a mí també em convenç Histotube!, que jo sàpigui en el meu comentari no he criticat res d'aquest projecte; no obstant m'estàs donant idees...És broma!, tot projecte de tota mena, per boníssim que sigui, necessita crítiques positives i negatives com l'aigua, i dic tot projecte!!!, sinó s'autoenalteix, es congela, es paralitza, s'encaparra i s'ailla....O directament es mor!....Jo tinc articles publicats i, quan veig que ningú diu res més que collonades tipus "molt bé maco", "guai", "està molt bé", la veritat és que em fot molt i m'enfado, i els burxo perquè parlin -això em sembla que és molt més madur, digne i honrat que esperar només paraules bones de la teva feina- vull arguments si us plau!!!! Jordi

Publica un comentari a l'entrada