Figuerola, el pare de la pesseta
Laureà Figuerola, un català cridat pel general Prim per portar el Ministeri d'Economia després de la revolució liberal del 1868. Emès al programa de TVC, Valor Afegit.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Els millors vídeos d'història en català
Benvinguts a HistoTube, el primer portal de vídeos d'història i patrimoni en llengua catalana. Els autors som quatre historiadors que compartim afició per la història local i mantenim blocs sobre temàtica històrica.
L'HistoTube és un projecte que té com a objectiu posar a l'abast de docents, alumnes i interessats per la història i el patrimoni una sel·lecció dels vídeos sobre aquesta temàtica que es poden trobar a la xarxa. La iniciativa és totalment voluntària i des dels impulsors no l’han pensada amb objectius econòmics, sinó de difusió i està oberta a nova gent interessada en col·laborar-hi.
Jordi Bonvehí:
Llicenciat en història i creador de la web Històries Manresanes.
Lorién Casasús:
Llicenciat en història i Treball Social creador de la web Un Mataró no tan llunyà.
Dani Cortijo:
Llicenciat en història i creador dels webs altresbarcelones.com i la Barcelonasfera.
Agus Giralt:
Llicenciat en història i creador dels webs Memòria de Sants i Memòria del Poblenou.
Has trobat algun vídeo interessant que t'agradaria incloure al directori d'HistoTube o algun enllaç que no funciona? Envia'ns un correu electrònic: histotube(a)gmail.com
1 comentarios:
Gràcies per aquesta web, ens és molt útil a ensenyants. Encara i això, heu vist el documental sobre les catedrals d'avui?, sí, el documental francès que ha sortit a La 2. Era fantàstic.
Una reflexió molt important que hem de fer. Com és que aquí ni de conya es fan documentals històrics de la qualitat de les tv franceses o de la BBC??, i no només parlo dels diners dedicats, que també, sinó de creativitat!!, i de posar en joc tots els coneixements històrics -d'història de la cultura, d'història de la vida quotidiana, d'història de les mentalitats...-, tota la literatura i tota la estètica per a fer un bon documental d'història, amb ritme, amb rigor i capaç d'emocionar.
Què collons ens passa amb la divulgació de la cultura? de qui és la culpa?, si ens posem negatius podria pensar directament que aquí les institucions i fins i tot la gent passa de la cultura i de la història, que els catalans som un poble inferior, però el que queda clar és que hi ha una diferencia ben substancial, tant en la divulgació de la història com en la investigació.
Però bé, gràcies en nom de tots els professors d'ESO i Batxillerat.
Jaume, un profe de Batxillerat.
Publica un comentari a l'entrada