Què menjaven els catalans de l'Edat Mitjana?

[postlink]https://histotube.blogspot.com/2011/04/que-menjaven-els-catalans-de-ledat.html[/postlink]http://www.youtube.com/watch?v=QB6RDqBZeooendofvid
[starttext]
Toni Massanès, director de la Fundació Alícia, ens parla de la recreació de la cuina medieval catalana a través de les investigacions de la historiadora Teresa Vinyoles i ens recorda que els cuiners catalans també eren un referent durant l'edat mitjana. Ho podem saber gràcies a aquesta peça de Sies.tv
[endtext]

7 comentarios:

Agus Giralt ha dit...

A l'edat mitjana a Catalunya existien destacats llibres de cuina, entre els quals destacava el llibre de Coch.

La pinyonada és molt recomanable, especialment acompanyada amb un vi dolç. El que segurament no podriem destacar tant és el Malcuinat, un potatge que es cuinava al carrer i estava destinat sobre tot als mariners que paraven a Barcelona.

La seva pudor va fer que fos prohibit a la majoria dels carrers de la ciutat. Aprop de Santa Maria de Sants encara hi trobareu un carrer que en coserva aquest nom ja que era un dels llocs on es podria cuinar.

Pere ha dit...

M'agrada molt aquest vídeo!

Dani ha dit...

Interessant Aportació Agus!Això del llibre del Coch t'ho fan estudiar per treure't l'habilitació de guia turistic de Catalunya també!

Agus Giralt ha dit...

L'estiu passat treballant al MUHBA vaig ser el guia encarregat de fer les visites sobre "Menjar a l'Edat Mitjana" que acompanyaven tot aquest projecte de la fundació Alicia i el MUHBA, així que vaig aprendre força sobre tots aquests temes.

La ruta finalitzava amb un tast dels productes que es comenten amb el video. La pinyonada és bona, exactament com es diu "una especie de torró de pinyons" la salsa de pago és més aviat com una mena de colacao xD

Eduard Padró ha dit...

A banda del Llibre de Coch (S. XV), no ens oblidem del Llibre de Sent Soví (s. XIV), el primer receptari d'Europa que no era escrit en llatí sinó en Català! Recentment a Hostalric s'ha iniciat un projecte amb el nom "Domus Sent Soví", un Centre de Dinamització i Activitats entorn del Patrimoni Gastronòmic català i els seus fantàstics productes.
Salutacions!

Anònim ha dit...

molt emocionant és mega guay

Anònim ha dit...

Jo menjo això!!!!! BONISSÍM (el menja, no el viedeo)

Publica un comentari a l'entrada